Традиционно унгарският гулаш се приготвя от телешко месо, лук, червени чушки и червен пипер. Прави се като яхния, като се предпочита месо от джолан, защото от жилите в джолана яхнията се сгъстява.
Най-добрият начин както вече споменах е да приготвите рецептата за гулаш с телешко месо, но обработката му отнема значително повече време. Аз с толкова време не разполагах и по тази причина сготвих унгарския джолан гулаш със свински джолан и се получи великолепно.
Макар да не се виждат на снимката, поднесох унгарския джолан гулаш с печени на фурна картофи с майонеза. Обикновено унгарците го сервират с варени картофи или качамак.
Pin It
Унгарски джолан гулаш Recipe

От 05/21/2012
Публикувано на :Традиционно унгарският гулаш се приготвя от телешко месо, лук, червени …
Необходими продукти
- 1 свински джолан около 1 кг
- 3 броя червени чушки
- 500 грама стар лук
- 2 с.л. червен пипер
- 1 кафена чаша доматено пюре по желание
- сол
- черен пипер
- прясно смлян кимион
- 1 литър зеленчуков бульон
- 2 с.л. зехтин
- 2-3 скилидки чесън цели
Приготвяне
- Джоланът се обезкостява.
- Нарязва на парчета. Осолява се и се поръсва с прясно смлян черен пипер.
- Запържва се до златисто в предварително загрелият зехтин.
- Добавят се нарязаните на полумесци лук, чесънът и червени чушки и се разбърква.
- След като поомекнат зеленчуците се добавя червения пипер и бульона. Вари се около 2 часа на слаб огън. При необходимост се долива още бульон или вода.
- Малко преди са се отнеме от огъня се добавят доматеното пюре (не е задължително, в оригиналната рецепта не присъства) и кимиона.
- Унгарският джолан гулаш се сервира топъл с картофено пюре, качамак или варени картофи.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!