Макар да съм готвила заешко на няколко пъти, не знам защо не ми е страст. За това ви предлагам една изпитана рецепта на един мой приятел – Теодор, който приготвя заешкото месо на скара и (забележете) то става крехко и сочно!
Според Теодор, много хора не приготвят заешко, защото ставало бавно, трудно, но за него (и за мен) най-трудно е обезкостяваното на месото. За целта той използва месото от гърдите и корема (който е по-мазен).
Снимки: Т. Владов – личен архив
Pin It
Заешко на скара – изпитана рецепта Recipe

От 09/20/2012
Публикувано на :Макар да съм готвила заешко на няколко пъти, не знам защо не ми е страст. …
Необходими продукти
- 500-600 гр заешко месо обезкостено
- 1 щипка черен пипер едро смлян
- 1 щипка мащерка
- 1 щипка риган
- 1 щипка естрагон
- 1 ч.л. горчица
- сол
Приготвяне
- Всички подправки се сместват с горчицата и месото се намазва със сместа.
- Оставя се да престои поне 15-20 минути в хладилник, за да може месото да поеме от ароматите на подправките.
- Пече се на загряна предварително скара.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
В моето семейство много обичаме заешко месо. Приготвям го по всякакъв начин. Пекла съм филенца и бутчета на скара, но така – цяло зайче – признавам си – не съм. И сега ще опитам. Благодаря за идеята!