За зелената салата с риба тон един от най-важните моменти е да използвате качествена риба тон. Чудите се как да изберете хубава консервирана риба тон? Когато отворите рибата тон тя трябва да е на цели парченца, а не да бъде на каша. Ще ви покажа снимки на две консерви риба тон и вие сами ще направите разликата.
Виждате разликата между двете консерви риба тон – цвета на рибата и т.нат. За салатата използвах втората консерва риба, която ще ви стигне за около 3 порции. В най-общи случай имате 2, дори 3 варианта от консервирана риба тон, между, които да избирате. В единия случай рибата е в зехтин, в другия – в олио (втората консерва) или в собствен сос. Разбира се, все по-често се предлага риба тон с някакви добавки, опитах наскоро люта риба тон, която беше превъзходна.
Салатата с риба тон подправих с малко соев сос Кикоман и малко балсамов оцет. Използвах и мазнината от самата консерва. Добавих малко сол и салатата беше готова. Сладкият вкус на царевицата се съчетава добре с морския на рибата и соления вкус на соевия сос. Зелената салата придава свежест. Очаквано добра комбинация!
Ето още идеи за салата с риба тон:
Салата с китайско зеле и риба тон
Рибна салата с кисели краставички и грах
Харесайте страницата ни във фейсбук – www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItЗелена салата с риба тон и царевица

От 02/13/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
За зелената салата с риба тон един от най-важните моменти е да използвате …
Необходими продукти
- 1 зелена салата
- 1 консерва риба тон
- 150 грама царевица консервирана
- 1 с.л. японски соев сос Kikkoman
- 1 с.л. балсамов оцет
- сол на вкус
Приготвяне
- Салатата се накъсва на парчета.
- Прибавя се солта, мазнината (олиото или зехтина от консервата), соевия сос, балсамовия оцет и се разбърква добре.
- След това да се добавя царевицата.
- Разпределя се в чиниите за сервиране (или в купата) и рибата тон се слага най-отгоре.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!