Редовно приготвям различни бонбони у дома, но за пръв път експериментирам с елда. Оказва се, че гречката, както още наричат елдата в Русия е богата на редица витамини, желязо, калций, калий и всякакви полезни неща, за които се сетихме. Изключително полезна за косата и ноктите, особено сега през пролетта.
Доста предпочитана е от вегетарианци и суровояди.
Това, което обаче ме накара да се влюбя в елдата и да ви предложа тази рецепта за домашни бонбони с елда и какао е божественият й аромат, докато се вари.
Вижте още идеи как да приготвите бонбони у дома:
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Бонбони с елда и какао

От 04/02/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 40
Редовно приготвям различни бонбони у дома, но за пръв път …
Необходими продукти
- 4 какаови бисквити
- 1/2 пакетче масло
- 2 шепи елда
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 2 шепи счукани орехи
- 2 с.л. какао
Приготвяне
- Елдата се слага да се свари за около 10 минути. През това време орехите, заедно с бисквитите "Закуска" с какао се смилат в блендер.
След като елдата е сварена, се оставя да се отцеди максимално от водата.
- Елдата се смесва със смлените орехи и бисквити, захарта, какаото и разтопеното масло и се размесва добре.
- Сместа се оставя в хладилник за 30-40 мин да стегне и след това се оформят малки топчета, които се овалват в кокосови стърготини.
Добър апетит!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Страхотни бонбони!! 🙂 🙂 😉
Супер! Радвам се, че бонбоните с елда и какао са ти харесали 🙂