Покрай цялата галимация по смяната на дизайна на блога нямах време да пиша и пропуснах да кажа, че курсът за домашен хляб на кулинарно училище Меню, за който ви споменах в поста за забавлението в кухнята беше страхотен. Успяхме да приготвим 12 вида хляб за двата дни.

Ето част от хлябовете от първата част на курса:

vidove_hlyab

Моят фаворит, колкото и травиално да е си останаха сливенските милинки, които Ива ни показа. Дали защото бях много гладна, дали защото това беше първият хляб, който изпекохме – влюбена съм в тези милинки!

slivenski_milinki

На следващия ден след кулинарния курс ми бяха останали няколко филии от френския пълнозърнест хляб, които реших, че мога да използвам за брускети. идеята спокойно може да се добави към списъка с идеи какво да правим с останалата храна.

frenski_palnozarnest_hlyab

 

Pin It

Брускети със скариди и зеленчуци Recipe

От sheytanova Публикувано на : 07/17/2012

  • Брой / порции: 2-3 Servings

Покрай цялата галимация по смяната на дизайна на блога нямах време да …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Ако скаридите не са почистени, се махат главите и след това краката. Разбира се, ако са замразен, скаридите първо се размразяват. Аз предпочитам да готвя скаридите с люспите, вчрвам, че така вкусът на самото ястие е по-добър. Почистете и вените на скаридите с помощта на остър нож.
  2. 2-3 с.л. се слагат в загрят уок. Прибавят се белият пишер на зърна и дафиновия лист. Добавя се и чесъна.
  3. Веднага се прибавят и нарязаните на не много дребно чушки, гъби и изчистените скариди. Осолява се на вкус. Разбърква се често. Добавя се узото. Ястието се оставя още 5-6 минути.
  4. През това време фурната се загрява на 170 градуса и се поставят намазаните със зехтин филии. Пекат се 3-4 минути.
  5. Скаридите и зеленчуците се разпределят равномерно върху хляба и се запичат допълнително около 3 минути.
  6. Брускетите се сервират топли с чаша охладено бяло вино.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    2 отговори
    1. Силвена
      Силвена says:

      Опитах рецептата. Просто уникално съчетание на вкусове. Приготвя се много бързо, а изглежда сложно 🙂

      Отговор
      • sheytanova
        sheytanova says:

        Благодаря за обратната връзка, Сиси! Радвам се, че ти е харесала рецептата за брускети! Поздрави! Виолета

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *