Покрай цялата галимация по смяната на дизайна на блога нямах време да пиша и пропуснах да кажа, че курсът за домашен хляб на кулинарно училище Меню, за който ви споменах в поста за забавлението в кухнята беше страхотен. Успяхме да приготвим 12 вида хляб за двата дни.
Ето част от хлябовете от първата част на курса:
Моят фаворит, колкото и травиално да е си останаха сливенските милинки, които Ива ни показа. Дали защото бях много гладна, дали защото това беше първият хляб, който изпекохме – влюбена съм в тези милинки!
На следващия ден след кулинарния курс ми бяха останали няколко филии от френския пълнозърнест хляб, които реших, че мога да използвам за брускети. идеята спокойно може да се добави към списъка с идеи какво да правим с останалата храна.
Pin It
Брускети със скариди и зеленчуци Recipe

От 07/17/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 Servings
Покрай цялата галимация по смяната на дизайна на блога нямах време да …
Необходими продукти
- 5 филии хляб аз използвах френски пълнозърнест
- 400 грама скариди ако са почистени - около 300
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 150 грама печурки
- 4 резенчета джинджифил
- 2 листа дафинов лист
- 10 зърна бял пипер
- зехтин за намазване на филиите и за запържване на скаридите
- сол
- магданоз за поръсване, нарязан на дребно
- 2 с.л. узо или друг анасонов алкохол
- 2 скилидки чесън нарязан на ситно
Приготвяне
- Ако скаридите не са почистени, се махат главите и след това краката. Разбира се, ако са замразен, скаридите първо се размразяват. Аз предпочитам да готвя скаридите с люспите, вчрвам, че така вкусът на самото ястие е по-добър. Почистете и вените на скаридите с помощта на остър нож.
- 2-3 с.л. се слагат в загрят уок. Прибавят се белият пишер на зърна и дафиновия лист. Добавя се и чесъна.
- Веднага се прибавят и нарязаните на не много дребно чушки, гъби и изчистените скариди. Осолява се на вкус. Разбърква се често. Добавя се узото. Ястието се оставя още 5-6 минути.
- През това време фурната се загрява на 170 градуса и се поставят намазаните със зехтин филии. Пекат се 3-4 минути.
- Скаридите и зеленчуците се разпределят равномерно върху хляба и се запичат допълнително около 3 минути.
- Брускетите се сервират топли с чаша охладено бяло вино.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Опитах рецептата. Просто уникално съчетание на вкусове. Приготвя се много бързо, а изглежда сложно 🙂
Благодаря за обратната връзка, Сиси! Радвам се, че ти е харесала рецептата за брускети! Поздрави! Виолета