Минестронето е гъста зеленчукова супа, която приготвят италианците. Това, което различава рецептата за минестроне от останалите зеленчукови супи по света е, че в Италия прибавят паста или (по-рядко) ориз в супата.
Изключително популярна е както през лятото, така и през зимата, когато на Ботуша имат нужда от повече витамини и топлина през студентите дни.
В моята рецепта за минестроне използвах паста с формата на миниатюрни звездички (stelle). Вие използвайте всякаква дребна паста, която имате под ръка.
Може да промените състава на зеленчуците в рецептата за минестроне и да подберете различни според сезона. Само трябва да спазвате правилото – колкото повече, толкова повече. Разнообразието от зеленчуци ще направи минестронето ви още по-богато на вкусове, цветове и аромати.
Pin ItМинестроне кон стеле (Minestrone con stelle) Recipe

От 06/11/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 4 Servings
- Подготовка: 15 минути
- Приготвяне : 25 минути
- Готово след: 40 минути
Минестронето е гъста зеленчукова супа, която приготвят италианците. …
Необходими продукти
- 6-7 розички карфиол
- 1-2 моркова
- 10 броя брюкселско зеле
- 1 едър картоф
- 1 глава лук
- 10-12 броя зелен боб
- 1 шепа пресен грах
- 1 зелен пипер
- 1 червен пипер
- 1 кафена чаша паста стеле; за пости използвайте паста без яйце
- 1 кубче зеленчуков бульон
- сол
- босилек сух или пресен според сезона
- 1 ч.л. ронена чубрица
Приготвяне
- Всички зеленчуци се нарязват на дребно и се оставят за заврат в 1.5 литра вода.
- Прибавя се сол и 1 кубче зеленчуков бульон (може и 2 кубчета).
- 8-9 минути преди да се отнеме супата от котлона се прибавят пастата и подправките и се бърка, за да не залепнат звездичките по дъното. Готово!
- Cuisine: Italian
- Course: Супи
- Skill Level: Child Friendly
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!