Ето и другата рецепта, която приготвих за кулинарната рубрика на вестник „Всичко за семейството“. Макар да бях приготвяла пана кота с ягоди преди това за блога, реших да пробвам как ще се получи със смокини. До сега бях опитвала пана кота със сладко от смокини, но никога с пресни. Получи се чудесно!
Pin ItПана кота със смокини Recipe

От 08/25/2012
Публикувано на :Ето и другата рецепта, която приготвих за кулинарната рубрика на вестник …
Необходими продукти
- 10-12 пресни смокини
- 400 грама готварска сметана
- 1 кофичка кисело мляко
- 20 грама желатин
- 6 препълнени лъжици захар
- 1 с.л. мед
- 2-3 с.л. сироп от горски плодове
- 2 с.л. олио за намазване на формичките
Приготвяне
- Разтворете желатина в 9-10с.л. студена вода докато набъбне. Сложете сметаната в тенджерка с незалепващо покритие и я оставете да заври.
- Прибавете меда, захарта и желатина. Бъркайте интензивно докато продуктите се усвоят добре. Оставете сместа да се охлади за около 15-20 минути.
- През това време нарежете смокините на малки парчета. Намаслете купичките, които ще използвате за десерта с малко олио, за да можете после лесно да обърнете пана котата. Сложете на дъното им от нарязаните плодове.
- След като изстине сметаната добавете киселото мляко и с помощта на бъркалка, бъркайте докато се получи гланна смес. Излейте я в десертните купички и оставете в хладилник поне 6 часа да стегне. Поднесете в десертна чинийка; по желание със сироп от горски плодове и допълнително пресни смокини.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!