Миди яхния е една от рецептите, които приготвих специално за участието на блога мерудия.бг в кулинарната рубрика на вестник „Всичко за семейството“. Освен рецептата с миди, в броя от 23 август 2012 на вестника, можете да намерите и идея за средиземноморски обяд – за десерт пана кота със смокини и предястие – една от най-предпочитаните летни супи – гаспачо. Вярвам, че се получи интересна статия – говорихме си много за кулинария, техники за приготвяне на храната, за екпериментирането в кухнята.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук
Пъстърва с орехи и печени домати
Миди яхния Recipe

От 08/24/2012
Публикувано на :Миди яхния е една от рецептите, които приготвих специално за участието на …
Необходими продукти
- 1 кг черни миди с черупките
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 2 едри домата
- 250 грама овче сирене
- 2 с.л. магданоз ситно нарязан
- 1 щипка риган сух
- 5 с.л. зехтин
- черен пипер прясно смлян
- сол
Приготвяне
- Измийте мидите под течаща вода с помощта на четка. Махнете брадите им. Тези, на които не им се затварят черупките като почукате с пръст върху тях ги изхвърлете. Сложете ги в тенджера на котлона, в която има 1 ч.ч. вода докато отворят черупките си от топлината. Тези с неотворените черупки ги изхвърлете. Махнете черупките и оставете само ядките на мидите.
- През това време нарежете чушките на на дребно и ги запържете в зехтин в предварително загрят тиган. Прибавете настърганите домати, ригана, черния пипер и солта. Оставете да се сгъстят доматите и добавете мидите за още 4-5 минути. Преди да сервирайте объркайте ястието с натрошено сирене и поръсете с магданоз.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!