Обожавам тази рецепта за пилешки гърди, защото се приготвя за минути. Подходяща е както за обяд, така и за вечера. Дори и да ви се обадят гости в последния момент, както се шегува една приятелка, можете да я приготвите докато се качват в асансьора. Може би рецептата ви прилича на френското кордон бльо, прави сте, само шунката липсва и вместо сиренето грюер се използва български кашкавал.
Pin ItПанирани пилешки гърди с кашкавал Recipe

От 09/04/2012
Публикувано на :Обожавам тази рецепта за пилешки гърди, защото се приготвя за минути. …
Необходими продукти
- 4 броя пилешки гърди
- 4 парчета кашкавал
- 2 дребни яйца разбити с тел
- брашно за овалване
- галета за овалване
- пипер меланж прясно смлян
- сол на вкус
- олио за пържене
Приготвяне
- Пилешките гърди се разрязват така, че да се получи джоб.
- Осоляват се и се подправят с черен пипер. В джобчето се слага кашкавала и с помощта на клечки за зъби се затварят.
- Пилешките гърди се овалват от двете страни в брашно, след което се потапят в разбитото яйце.
- Овалват се в галета и се пържат в силно сгорещено олио по 4-5 минути всяка страна.
- Поднасят се с гарнитура от пресни зеленчуци.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!