Дойде сезонът на киселите краставички. Освен за компания на домашна ракийка, киселите краставчики можете да ги използвате и за готвене. Единият вариант е да ги сложите в домашна руска салата или в солената палачинкова торта. Можете да използвате киселите краставички и за плънка на руладини. Другото ми предложение е за това пилешко месо с кисели краставички и сос със сметана. Неутралният сос на пилешките гърди се съчетава добре с киселите тонове от краставичките. Именно те имат интересен аромат и вкус и затова съм намалила максимално подправките – ограничила съм ги до шарен пипер…
Ако искате можете да експериментирате, но киселият вкус на консервираните краставички на мен лично не ми се връзва с пресни подправки. То е като да ядеш туршия и да я поръсиш с прясно нарязан магданоз.
ако обичате по-тлъсто месо, можете да използвате вместо пилешки гърди – месо от пилешко бутче. Но при приготвянето на ястието от пилешки бутчета, те си пускат мазнина и сосът става по-тежък.
Pin ItПиле с кисели краставички в сметанов сос

От 11/20/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Дойде сезонът на киселите краставички. Освен за компания на домашна …
Необходими продукти
- 600 грама пилешки гърди
- 3-4 кисели краставички
- 170 грама заквасена сметана
- 1 щипка шарен пипер
- сол на вкус
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Пилешките гърди се нарязват на малки парчета (колкото 1 хапка) и се запържват леко в зехтина.
- Прибавя се сол и черен пипер.
- След като месото е сготвено (6-7 минути) се прибавят киселите краставчки и сметаната.
- Разбърква се добре и се оставя ястието на котлона за още няколко минути докато сосът се сгъсти до желаната гъстота.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!