Камутът е древна, едра пшеница, която през последно време печели все по-голяма и заслужена популярност у нас. Основно камут можете да намерите в био магазините.
В днешното предложение камутът се съчетава успешно със свежия вкус на спанака, моркова и чушката. Не само вкусово, но и цветове камута и зеленчуците се допълват добре. При готвенето особено ключово е да нахраним също и очите.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Банички – охлювчета с извара и спанак
Пълнени калмари с ориз и спанак
Pin ItСпанак с камут и зеленчуци

От 11/08/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Камутът е древна, едра пшеница, която през последно време печели все …
Необходими продукти
- 300 грама спанак пресен
- 2/3 ч.ч. камут
- 1 морков
- 1 чушка червена
- 1-2 скилидки див чесън
- 1 кубче бульон био, зеленчуков
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 с.л. олио от гроздови семена
Приготвяне
- Камутът (2/3 ч.ч.) се накисва в хладка вода за една нощ.
- На следващия ден се сварява във вода в съотношение 1:5 (около 45 минути).
- Пресният спанак (300 грама) се измива добре и се накъсва с ръце.
- В предварително загряното олио от гроздови семки се задушава спанака, добавят се нарязаните на дребно морков и чушка, както и чесъна. Подправя се със сол и пипер.
- Към спанака със зеленчуците се прибавя сварения камут и разтворения в 1 ч.ч. бульон.
- Оставя се да поври на котлона, докато бульонът се редуцира.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!