Супата топчета е една от най-традиционните български супи. Не знам дали произхожда от нашите земи или сме я взаимствали от някоя чужда кухня, но супата от топчета присъства на масата на много български семейства.
Преди известно време приготвих супа топчета с ориз и сега ви предлагам друга разновидност – супа топчета с фиде. В първия случай в каймата се слагат подправки и ориз, а в супата с фиде – ориз не се добавя.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItСупа топчета с фиде

От 02/19/2013
Публикувано на :Супата топчета е една от най-традиционните български супи. Не знам дали …
Необходими продукти
- 300 грама кайма
- 1 дребна глава лук
- 1 шепа фиде
- 1 ч.л. чубрица + 1 ч.л. чубрица допълнително за бульона
- брашно за овалване на топчетата
- 1 ч.л. кимион
- 1/2 морков настърган
- 1/2 кафена чаша вода
- 1 дафинов лист
- 200 грама кисело мляко
- 2 яйца
- сол на вкус
Приготвяне
- Каймата се омесва заедно с подправките и водата.
- Оформят се топчета с желаната големина и се овалват в брашно.
- Водата за супата се оставя да се загрее, добавя се нарязания на дребно лук, настъргания морков, топчетата, дафинов лист, чубрицата и сол на вкус. По желание можете да добавите и черен пипер.
- Супата се оставя на котлона докато топчетата се сварят добре (около 20 минути). 5 минути преди да се отнеме от котлона супата, се прибавя фидето и се разбърква добре.
- Супата се застройва с киселото мляко и яйцата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!