svinska_kavarma_recepta

Едва ли има някой, който да обича свинско месо и да не е опитвал свинска кавърма. Ако има все пак някой останал, ако я опита съм сигурна, че ще стане очарован от апетитното свинско с много зеленчуци. Комбинацията от задушени зеленчуци, вино и свинско месо си е класическа. Кавърмата е традиционно българско ястие със свинско или пилешко месо, което се приготвя в гювеч или казан с лук, чушки, чубрица, черен пипер и сол. Аз добавих морков, доматено пюре и магданоз и замених лука с праз. След студовете последните дни у нас официално открихме сезона на червеното вино. Някой ще каже, че червеното вино има четири сезона и може би ще е прав 🙂 В този ред на мисли… сложих и малко вино в кавърмата.

как да купя криптовалута

За тази рецепта за кавърма със свинско можете да използвате свинска плешка. Този тип месо е на сравнително ниска цена, но в същото време ще ви свърши чудесна работа – кавърмата ви няма да е нито много мазна, нито суха. Много е важно кавърмата да не стане много водниста – в дебелите кулинарни книги пише, че трябва да остане „само на мазнинка“, но на това ще се спра в „начина на приготвяне“.

Pin It

Свинска кавърма

svinska_kavarma_recepta

От sheytanova Публикувано на : 11/02/2012

  • Брой / порции: 3 порции

Едва ли има някой, който да обича свинско месо и да не е опитвал свинска …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинското месо се нарязва на дребни хапки, осолява се и се запържва в сгорещеното олио. Ако съдът ви е по-малък можете да го изпържите до златисто на два пъти.След като месото е готово се изважда от тигана и се слага в гювеча.
  2. В същата мазнина се слагат празът и чесънът и се оставят да омекнат. Прибавят се чушките, морковите и подправките - чубрица, черен пипер, сладък червен пипер и магданоз. Най-накрая се прибавя и доматеният концентрат и се обърква добре.
  3. Зеленчуците се прехвърлят в глинен гювеч при месото и се заливат с виното и бульона.
  4. Пече се около час - или час и половина докато течноста се изпари и остане само "на мазнинка".
  5. Кавърмата се сервира топла с чаша червено вино.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *