Съвсем наскоро открих соса от нар в приготвянето на меса. До сега съм го използвала най-често като дресинг на салати. Отбих се обаче в Дубайската шатра на Цар Симеон 104 в София и другите арабски магазини около женския пазар, за които ви писах тук и ме посъветваха да опитам да приготвя месо на скара, предварително мариновано в сос от нар.
Получи се прекрасно, вкусът на месото остава леко плодов, коричката на месото се карамелизира леко, заради захарите в сока от нар. Ако ви се експериментира, заменете соевия сос с такъв от нар и споделете резултата.
Аз запекох допълнително лук на оребрения тиган и поднесох свиснкото със салати.
Ето още идеи за по-нетрадиционно приготвяне на свинско – лучено свинско с портокали.
Pin It
Вили,
би ли споделила дали сокът от нар се разрежда в някакво съотношение с вода или единствено сок ползваш? Колко време киснеш месото или само го обливаш преди печене?
Здравей, Дани! В този случай бързах и месото престоя със сока от нар само около половин час. Предполагам, ако се накисне за малко повече време ще е още по-добре. Иначе не съм го разреждала с нищо, както е от бутилката, така го ползвах! Поздрави!