Гаспачото е изключително популярна лятна студена доматена супа в горещите райони на Испания. Понякога испанската лятна супа се приготвя пикантна, което е малко парадоксално за мен – хем идеята й е да охлажда, а хем пикантна. Но не е задължително да я правите люта/
Гледали ли сте като деца Смейство Симпсън – там сигурно сте чували за гаспачото и по-скоро Лиса Симпсън, която се хвали, че не е нужно да се яде месо, тъй като е направила достатъчно гаспачо. Е, в къщи колкото и гаспачо да направя, то не изключва месото, дори и в жегите 🙂
Ако търсите идея за друга разхлаждаща супа – вижте рецептата за таратор с маруля.
Гаспачо - испанска студена доматена супа

От 06/28/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 чинии
Гаспачото е изключително популярна лятна студена доматена супа в …
Необходими продукти
- 750 грама домати
- 1 краставица нарязана на дребно
- 1 чушка зелена
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 4 с.л. магданоз
- 5-6 с.л. зехтин
- черен пипер
- трохи от сух хляб по желание
- 1/3 люта чушка
- листа от кориандър
Приготвяне
- Всички продукти се слагат в блендер до получаване на гладка смес. По желание можете да оставите сместа да не стане абсолютно гладка, а да се усещат парченца от зеленчуците.
- Супата се сервира ледено студена с 1-2 парченца лед, полята със съвсем малко зехтин и по желание нарязана на ситно люта чушка.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Kakfa hranaaa