chai_za_karmachki

Аз съм твърдо „за“ кърменето и уважавам жените, които вземат решение да кърмят децата си възможно по-дълго. Вярвам, че връзката между майката и детето продължава чрез кърменето. В този смисъл майката трябва да бъде спокойна и уверена в това, което прави.

Напоследък е популярен хип (Hipp) чай за кърмачки на пакетчета за стимулиране на кърмата. Хип (Hipp) чаят е букет от био анасон, копър , кимион , лимонена трева, маточина. Реално не за всички билки е изяснено действието върху кърмачето. Редовното приемане на някои билки може да предизвика странен мирис на кожата на майката. За копъра и анасона напоследък има противоречиви становища за действието им върху лактацията и коликите. Градински чай, магданоз и джоджен предизвикват спиране на кърмата и може да се приемат при отбиване на кърмачето.

Има и хип чай за кърма на гранули. Той е по-удобен, защото можете да го приготвите по всяко време дори и в студена вода. И двата чая се препоръчва да започнат да се пият към края на бременността и докато майката кърми. Друг добър чай според редица майки е чаят за кърмачки на Weleda. Препоръчителната доза от него е 3-6 чаши на ден.

Не обаче винаги пиенето на чай ще ви върне кърмата. Трябва да спазвате и някои други основни правила.

Ето още няколко начина как да се увеличи кърмата на майката…

В първите седмици от появата на малкия човек, казват майката трябва да преодолее радостта, умората и стреса като приеме, че честото кърмене е полезно за детето и за нея. Кърменето трябва да става в удобна за майката и бебето поза. В началото кърмата може да е малко и това да притеснява майката. Щом бебето се храни често и енергично смучи кърмата се увеличава. В първите седмици храненето на бебето може да достигне до 12 – 15 пъти. Това може да е в противоречие с теорията за хранене през 3 часа, но майката трябва да се вслуша в желанието на детето. Ако се дава вода, сокчета или млека, детето ще поема такова количество по-малко кърма. Майката трябва да се храни пълноценно, да избягва стреса, да си почива.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Чай каркаде

Чай Vs. Кафе

 

Снимка: http://blog.bambinipronto.com.au/2012/01/

 

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *