Рецептите с пилешко месо лесно могат да бъдат адаптирани и вместо пилешко месо да използвате в тях пуешко месо. Разбира се това важи не във всички случаи, но много често. Това с особена сила важи за рецептите, в които се използват пуешки гърди.
Рецептата за пуешки хапки се приготвя изключително бързо и това е едно от предимствата й. Все пак е добре да овкусите предварително пуешкото месо.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Панирани пилешки гърди с кашкавал
Pin It
Пуешки хапки на грил тиган

От 11/04/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 40 хапки
Рецептите с пилешко месо лесно могат да бъдат адаптирани и вместо …
Необходими продукти
- 400 грама пуешки гърди нарязани на кубчета
- 3-4 червени чушки
- 1 с.л. червен пипер пикантен
- 2 с.л. зехтин + още малко за намазване на тигана
- сол на вкус
- шарен пипер млян, на вкус
- няколко стръка магданоз
Приготвяне
- 2 с.л. зехтин се смесва с шарения пипер (1 ч.л.) и червения пипер (1 с.л.) и със сместа се намазва нарязаното на кубчета пуешко месо (400 грама).
- Червените чушки се нарязват на парчета и заедно с пуешките хапки се нанизват на малки шишчета или на клечки за зъби.
- Пуешките хапки се запичат на предварително загрян грил-тиган. Добре е предварително леко да го намаслите.
- Хапките се запичат от всички страни и след като са готови се поръсват със ситно нарязан магданоз.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!