Един от най-вкусните начини да приготвите цяло парче свински врат на фурна е като го запечатате от всички страни. Как се запечатва месо? 🙂 Когато загреете мазнина (олио, масло, зехтин или комбинация от масло и зехтин например) и запържите местото от всички страни до златисто. След това го запичате във фурна на не много силен огън за продължително време. Като не забравяте да добавите бульон (или в случая бира).
За да избегна запържването в тази рецепта за свински врат с бира обаче аз директно го „метнах“ във фурната. Свинското се получи също изключително вкусно.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свински врат със соев сос на тиган
Свински джолан с прясно зеле и боб
Свински ребра в сладко-кисел сос
Pin It
Свински врат на фурна с бира и зеленчуци

От 11/03/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 4-5 порции Servings
Един от най-вкусните начини да приготвите цяло парче свински врат на …
Необходими продукти
- 1,5 кг свински врат без кост, цяло парче
- 700 грама гъби
- 4 броя морков
- 2 стръка селъри
- 1 с.л. соев сос Кикоман
- шарен пипер на вкус
- 1 с.л. кимион млян
- 1 ч.ч. бира
- сол на вкус
- 20 мл зехтин
Приготвяне
- Свинският врат се осолява и се натрива в шарен пипер.
- Слага се в плитка тавичка, като се добавя бирата на дъното. Покрива се с фолио и се пече 40 -50 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.
- След това се прибавят нарязаните гъби, селъри и моркови. Пече се още 30-40 минути.
- След това свинското месо се намазва със смес, предварително приготвена от соевия сос, зехтина и кимиона.
- Запича се още 10 мин. Ястието се поднася топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!