Макар да не са най-типичните коледни сладки, дребните сладки с кафе донесоха коледно настроение предната вечер, когато го извадих от фурната. Ароматът на кафето, примесен с този на канела, мед и индийско орехче обзеха кухнята. Рецептата за дребни сладки е лесна за приготвяне и е подходяща не само за Коледа.
Аз използвах пълнозърнесто брашно и съвсем малко бяло брашно за сладките, но вие можете да ги приготвите изцяло от бяло брашно!
Ето още една идея за дребни сладки тук.
Pin ItДребни сладки с кафе и мед

От 11/12/2012
Публикувано на :Макар да не са най-типичните коледни сладки, дребните сладки с кафе …
Необходими продукти
- 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
- 1/2 ч.ч. бяло брашно + допълнително за набрашняване на плота
- 100 грама захар
- 5 с.л. мед
- 1 яйце
- 3 с.л. нес кафе разтворено във вода; разтворимо кафе на гранули JordaniCafe
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 125 грама масло меко
Приготвяне
- Маслото и яйцето се изваждат от хладилника 2 часа преди да започнете да правите тестото за дребните сладки.
- Маслото и захарта се разбиват с миксер. Към тях се добавя яйцето и меда и се продължава разбиването.
- Добавя се кафето, пресятото брашно, содата и подправките и се замесва тесто.
- Разделя се на топки и се увива в найлон. Оставя се половин час в хладилник да стегне.
- Тестото се разточва на кора с дебелина 3-4 мм (аз предпочитам сладките да са по-тънки, но вие изберете вашата дебелина).
- Изрязват се фигурки с избрана форма и се нареждат на дъното на тава, предварително покрито с хартия за печене.
- Сладките се пекат между 5 и 10 минути, в зависимост от дебелината им на 160-170 градуса.
- Охлаждат се на решетка.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
БЛАГОДАРЯ