Картофите на фурна винаги се получават добре и са класически акомпанимент на месни и безмесни ястия. Може да ги сервирате и като мезе към биричката или просто като предястие.
Аз преди време бях приготвила подобни картофи като гарнитура за наденички. Тогава обаче използвах значително по-малко доматено пюре и не сложих лютеница. Сега реших картофите на фурна да станат по-сочни и апетитни и ги приготвих една идея по-различно.
Зимата е сезонът на лютениците в България и за това реших да прибавя и лютеница към печените картофи с домати.
Получи се очаквано добре!
Харесахте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.
Pin ItКартофи на фурна с домати и лютеница

От 01/31/2013
Публикувано на :Картофите на фурна винаги се получават добре и са класически …
Необходими продукти
- 1 кг картофи
- около 650 грама белени домати консервирани
- 150 грама лютеница
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. босилек
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Картофите се нарязват на парчета и се слагат в тавичка за печене. Осоляват се и се поръсват с прясно смлян черен пипер.
- Консервираните белени домати се пасират. Картофите се заливат с доматеното пюре. Добавя се и лютеницата и се разбърква така, че доматите да достигнат до всички картофи.
- Поръсват се с подправките.
- Картофите се пекат около 45-50 минути в предварително нагряна фурна на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!