Ето една рецепта за картофи с прошуто и пресен лук на фурна, която е идеално се комбинира с биричка и европейското по футбол 🙂
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItКартофи с прошуто и пресен лук на фурна Recipe

От 06/22/2012
Публикувано на :- Подготовка: 45 минути
- Приготвяне : 35 минути
- Готово след: 1 час 20 минути
Ето една рецепта за картофи с прошуто и пресен лук на фурна, която е …
Необходими продукти
- 1 кг картофи
- 150 грама прошуто нарязана на тънко
- 4 стръка пресен лук
- 75 грама кашкавал
- 3 броя яйца
- 2/3 ч.ч. прясно мляко
- черен пипер
- сол
- зехтин за намазване на тавата за печене
Приготвяне
- Предварително сварените и обелени картофи се нарязван на филйки с дебелина 6-7 мм. Нарежда се един пласт картофи върху предварително намаслена тава за печене.
- Картофите се поръсват със сол и прясно смлян черен пипер.
- Поръсва се с нарязан на дребно пресен лук.
- След това се нарежда един ред прошуто. Може да го наредите на цели парчета, но после когато го сервирате ще ви е по-трудно да го разрежете.
- За това е по-добре да се накъса с ръце прошутото.
- Останалите картофи се нареждат в тавата и аналогично се поръсва със сол, пипер, пресен лук и наредете останалото прошуто.
- Най-отгоре кашкавалът се настъргва и се залива със заливка от разбитите яйца и прясното мляко.
- Пече се около 30 -35 минути на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!