Мнозина наричат комбус – ядене, което се приготвя най-често от лапад или друга зеленина и червени чушки. Аз обаче имам един познат, чиято майка приготвя този разкошен десерт с тиква и дренки и го нарича също комбус. Не знам дали тиквата с дренки (и евентуално сушени плодове) е правилно да се нарича комбус, но със сигурност знам, че е изключително вкусно 🙂
И така! Не се хващайте за името, ами се хващайте с варенето на тиквата 🙂
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пълнена тиква със сушени плодове и локум
Pin ItКомбус - десерт с тиква и дренки

От 10/25/2013
Публикувано на :Мнозина наричат комбус - ядене, което се приготвя най-често от лапад или …
Необходими продукти
- 1 кг тиква сварена
- 250 грама дренки предварително накиснати и след това сварени
- 1 ч.ч. захар
- 1 с.л. мед
- орехи за поръсване, по желание
Приготвяне
- Сварените тиква и дренки се поръсват със захар и заедно с малка част от бульона, в който са врели се доваряват докато станат на пюре. Можете да ги намачкате с вилица.
- Когато сместа се посгъсти, се прибавя и меда.
- Комбусът се поднася в купички. По желание можете да поръсите с орехи.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Trackbacks & Pingbacks
[…] Комбус – десерт с тиква и дренки […]
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!