Чудесна рецепта за лазаня, подходяща както за пролетта, така и за лятото, когато тиквички могат да се намерят изключително лесно на всеки пазар. По-големите хранителни вериги вече предлагат тиквички целогодишно, така че любителите на супермаркетите могат да приготвят тази рецепта за лазаня с тиквички, панчета и гауда с шунка през всеки един сезон.

„Пушеният“ аромат на лазанята идва от специалния италиански бекон – панчета, който се използва и за букатини аматричана. Него можете да го откриете в специализираните магазини за италиански вкусотии.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Паста с морски дарове

Паста с пилешко и сметана

Паста с риба тон на фурна

 

Pin It

Лазаня с тиквички, панчета и гауда с шунка

От sheytanova Публикувано на : 04/13/2012

  • Брой / порции: 2 Servings

Чудесна рецепта за лазаня, подходяща както за пролетта, така и за лятото, …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Чесънът се обелва и се пресира. Беконът и тиквичките се нареждат на кубчета, а лукът - на дребно.
  2. В дълбок тиган се запържват бекона, каймата и чесъна с лъжица зехтин. Добавят се и тиквичките и се разбърква. Овусява се със сол, босилек, чубрица, черен пипер.
  3. След като и тиквичките омекнат, сместа се залива със ситно нарязани консервиран домати, докато продуктите се покрият.
  4. Сместа се оставя да покъкри.
  5. Гаудата с шунка се нарязва на ситно и се добавя към плънката.
  6. През това време се приготвя бял сос. В тиган се слага маслото да се нагорещи, добавя се брашното и сол да се запържат. Добавя се прясното мляко при непрекъснато бъркане докато сосът се сгъсти.
  7. След като и плънката, и соса са готови, намазваме правоъгълна тава със зехтин и нареждаме кори, сос и плънка като редуваме.
  8. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 - 40 мин.
  9. Преди да сервирате поръсете с пармезан.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    3 отговори
    1. kulinarkata
      kulinarkata says:

      Често приготвям лазаня и тази рецепта ми хареса! Предполагам панчетата мога да го заменя с обикновен бекон, ама тази гауда с шунка от къде мога да я намеря?

      Отговор
    2. sheytanova
      sheytanova says:

      Здравей, kulinarkata!

      Аз лично намерих гаудата с шунка в Пикадили. Продава се и гауда с ким, която също е уникална.
      Иначе за бекона – вярвам, че можеш да замениш панчетата с някой пушен бекон, който ще намериш лесно.
      Успех!

      Отговор
    3. kulinarkata
      kulinarkata says:

      Мерси много за съвета! Ходих в Пикадили снощи, наистина има изключителен избор от сирена. Заложих на гауда без нищо, стандартна. За да мога да я използвам и да други рецепти. Днес за вечеря ще пробвам твоята рецепта за лазаня. Ще докладвам резултата!

      Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *