Мусака приготвям доста рядко, не знам защо… Обичам мусака, но рядко се сещам да сготвя. Реших все пак да изляза от класическата рецепта и да приготвя мусака, като сложа вътре и чушки. В магазина до нас нямаше качествени чушки, бяха повехнали, позагнили и реших да купя от калифорнийските, които се продават в плик – жълта, зелена и червена чушка.
Няма да говоря за качеството им, но са толкова цветни, че дават живот и на най-скучното ястие.
Ако искате да избягате от класическата рецепта за мусака, вижте и тази рецепта за постна мусака. Като друга алтернатива на мусаката ви предлагам и ирландски котидж пай.
Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItМусака с три цвята чушки

От 01/11/2013
Публикувано на :Мусака приготвям доста рядко, не знам защо... Обичам мусака, но рядко се …
Необходими продукти
- 400 грама кайма смес
- 750-800 грама картофи нарязани на малки кубчета
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 чушка зелена
- 1/2 чушка жълта
- 1/2 чушка зелена
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 ч.л. чубрица
- 1 щипка чесън на прах
- 4 яйца
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 1 с.л. олио
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Лукът се запържва в олиото и после се добавя каймата.
- Към нея се прибавят черен пипер и останалите подправки, сол.
- С помощта на дървена лъжица, каймата трябва да се направи на "трохи".
- Прибавят се картофите, чушките, доматеното пюре и 1 ч.ч. зеленчуков бульон.
- Оставя се да поври 1-2 минути.
- После сместа се прехвърля в тавичка за печене и се добавя вода, която почти да покрива зеленчуците и каймата.
- Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30 минути.
- После се приготвя заливка от яйцата, киселото мляко и малко сол. По желание може да сложите и брашно. Яйцата се разбиват добре с бъркалка, заедно с млякото.
- Мусаката се залива със сместа и се връща във фурната, докато се запече заливката.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!