За пръв път използвам Якитори сос и останах приятно изненадане от балансирания му вкус. Харесвам сосове, при които на преден план не излиза никоя от съставките. В случая в този сос се усеща известна сладникавост, долавя се аромата на соевия сос и прецених, че сосът Якитори ще си подхожда много добре със свинските ребърца, които бях купила.
Самият сос якитори можете да намерите в по-големите супер маркети.
Ребърцата реших да приготвя в гювеч, като ги оставя по-дълго време във фурната да се задушават. Получи се прекрасен резултат, жалко, че не купих два пъти повече свински ребра!
Ето и още рецепта за ребрърца – ребра с чили и кафе.
Ако ви е харесала рецептата, харесайте фейсбук страницата на мерудия.бг.
Свински ребърца с Якитори сос

От 01/10/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 Servings
За пръв път използвам Якитори сос и останах приятно изненадане от …
Необходими продукти
- 700 грама свински ребърца
- 2 едри глави лук
- 2-3 с.л. якитори сос
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 с.л. олио
- 1 ч.ч. бульон зеленчуков
Приготвяне
- Ребърцата се осоляват и се обтриват с шарен пипер.
- Запържват се до златисто в предварително загряно олио. Малко преди да се извадят от съда, в който се запържват се прибавя нарязания на полумесеци лук. Оставя се докато омекне.
- Всички продукти се преместват с глинен гювеч.
- Добавят се 2-3 с.л. сос якитори.
- С четка сосът се разпределя равномерно върху ребрата.
- Добавя се 1 ч.ч. зеленчуков бульон, като се внимава да не "измие" соса от ребрата. Поставя се капакът на гювеча.
- Фурната трябва да е студена, когато се слага гювечът. Пече се 2,5 часа на 150 градуса.
- Ребърцата се поднасят горещи.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Тъкмо се радвах на мусака за обяд и като видях тези ребърца и ми се струват дори по-апетитни
И аз съм на вълна мусака, Марги! Ще я видиш по-късно! Но ребрата с този сос, който открих наскоро Якитори ми станаха любими!