svinski_rebarza_sas_sos_yakitori_recepta

За пръв път използвам Якитори сос и останах приятно изненадане от балансирания му вкус. Харесвам сосове, при които на преден план не излиза никоя от съставките. В случая в този сос се усеща известна сладникавост, долавя се аромата на соевия сос и прецених, че сосът Якитори ще си подхожда много добре със свинските ребърца, които бях купила.

Самият сос якитори можете да намерите в по-големите супер маркети.

Ребърцата реших да приготвя в гювеч, като ги оставя по-дълго време във фурната да се задушават. Получи се прекрасен резултат, жалко, че не купих два пъти повече свински ребра!

Ето и още рецепта за ребрърца – ребра с чили и кафе.

Ако ви е харесала рецептата, харесайте фейсбук страницата на мерудия.бг.

 

Свински ребърца с Якитори сос

svinski_rebarza_sas_sos_yakitori_recepta

От sheytanova Публикувано на : 01/10/2013

  • Брой / порции: 2-3 Servings

За пръв път използвам Якитори сос и останах приятно изненадане от …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Ребърцата се осоляват и се обтриват с шарен пипер.
  2. Запържват се до златисто в предварително загряно олио. Малко преди да се извадят от съда, в който се запържват се прибавя нарязания на полумесеци лук. Оставя се докато омекне.
    svinski_rebarza
  3. Всички продукти се преместват с глинен гювеч.
  4. Добавят се 2-3 с.л. сос якитори.
    svinski_rebra_recepta_gyuvech
  5. С четка сосът се разпределя равномерно върху ребрата.
    svisnki_rebra_sos_yakitori
  6. Добавя се 1 ч.ч. зеленчуков бульон, като се внимава да не "измие" соса от ребрата. Поставя се капакът на гювеча.
  7. Фурната трябва да е студена, когато се слага гювечът. Пече се 2,5 часа на 150 градуса.
    svinski_rebarza_sas_sos_yakitori_recepta
  8. Ребърцата се поднасят горещи.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    2 отговори
    1. Margarita
      Margarita says:

      Тъкмо се радвах на мусака за обяд и като видях тези ребърца и ми се струват дори по-апетитни

      Отговор
      • sheytanova
        sheytanova says:

        И аз съм на вълна мусака, Марги! Ще я видиш по-късно! Но ребрата с този сос, който открих наскоро Якитори ми станаха любими!

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *