Пакерите са традиционна неаполитанска паста. Имат формата на големи тръби. У нас не се срещат много често, но за сметка на това в Италия можете да ги намерите в почти всеки магазин. Ето тук можете да видите как ми поднесоха пакери с морски дарове в един ресторант в Италия.
За рецептата за паста с телешко използвах тези гигантски макарони и телешко месо, което предварително запекох в гювеч с лук за няколко часа на не много силен огън.
Вижте и останалите ни предложения за рецепти с паста, както и как да приготвите телешко в уок или пък телешки джолан.
Ако ви е харесал блогът, харесайте фен страницата ни във ФБ.
Pin ItПакери с телешки жулиени

От 12/12/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Пакерите са традиционна неаполитанска паста. Имат формата на големи …
Необходими продукти
- 250 грама пакери или друг тип суха паста
- 300 грама телешко месо нарязано на жулиени
- 300 мл доматено пюре
- 1 глава лук
- 1/2 ч.л. сушена манатарка смляна
- черен пипер на вкус
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. телешки бульон
Приготвяне
- Лукът се нарязва на ситно.
- Нарязаното телешко месо се осолява и се слага в гювеча.
- Подправя се с черен пипер и суха манатарка. Прибавят се лукът и бульона.
- Пече се на 120-130 градуса около 4-5 часа.
- След това доматеното пюре се оставя в тиган леко да се посгъсти, прибавя се останалия в гювеча сос с месото и се разбърква добре.
- Пастата се сварява до степен ал денте, отцежда се и се смесва със соса. Ястието се поднася топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!