Сред любимите ми зимни рецепти, почетно място заема и рецептата за печена тиква с орехи и мед. Тя е изключително подходяща и по време на Коледния пост, след като стана ясно, че по време на постите е разрешена консумацията на мед. Комбинацията от орехи и мед си е класическа и тя прекрасно хармонизира с тиквата – и вкусово, и цветово. Излязат ли тиквите на пазара, винаги съм свързвала това с идването на студа, въпреки топлите им цветове. Харесва ми да готвя с тиква основно заради цвета – в крайна сметка е важно да е красиво в чиниите ни, нали?
Има много талантливи хора, които измайсторяват приказно красиви декорации от тиква.
Pin ItПечена тиква с мед и орехи

От 11/16/2012
Публикувано на :Сред любимите ми зимни рецепти, почетно място заема и рецептата за …
Необходими продукти
- 1, 200 кг тиква изчистена и нарязана на парчета, с кората
- 100-125 грама орехи начупени
- 7-8 с.л. мед
- 1 ч.ч. вода
- 1 с.л. канела
Приготвяне
- Тиквата се нарежда в тава с кората надолу. Водата се налива на дъното на тавата.
- Слага се в предварително загряна фурна за около 15 минути.
- После се изважда за да се полее с мед и да се поръси с орехи и канела.
- Тиквата се допича докато омекне напълно.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!