Писюр кюфтетата някои ги наричат голи сърми. Други правят асоциация със супата топчета с ориз и смятат, че двете рецепти си приличат – просто в едната кюфтетата са по-големи и сосът е повече.
Истината е, че писюр кюфте е нещо много апетитно и ако вие и домашните ви обичате „манджички“, яхнии и както Деан ги нарича „бабешки манджи“, сигурна съм, че тази рецепта ще ви допадне.
Рецептата за писюр кюфте, както и името и подсказва е турска и в този смисъл съм използвала телешка кайма. Вие обаче можете да направите кюфтетата от свински кайма или смес. Рецептата, която аз приготвих не е класическата, защото замених доматите с гъби.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Кюфтета на фурна с патладжани и домати
Ароматни кюфтета в кошнички от бекон
Пълнени патладжани със зеленчуци и кайма
Руладини от кайма с топено сирене и кисели краставички
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItПисюр кюфте

От 01/09/2020
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Писюр кюфтетата някои ги наричат голи сърми. Други правят асоциация със …
Необходими продукти
- 750 грама телешка кайма
- 1 кафена чаша ориз + още 1-2 с.л.
- 1 щипка кимион по желание
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. чубрица
- 1/2 ч.л. черен пипер смлян, по желание
- 1 с.л. магданоз
- 1-2 с.л. олио
- сол на вкус
- брашно за овалване
Приготвяне
- Каймата се осолява, добавя се черен пипер, чубрица, кимион, 1 кафена чаша ориз и 1 кафена чаша вода. Каймата се омесва добре и се оформят кюфтета.
- В загряното олио се задушава лука и нарязаните на ситно гъби. Прибавя се 1 дафинов лист, накъсан на 3. След като зеленчуците омекнат се заливат с вода (около 3 ч.ч.).
- Добавят се кюфтетата, които по желание можете да оваляте в брашно (аз пропуснах). Добавя се червен пипер, чубрица, сол. Оставяте да се сварят кюфтетата (водата не трябва да завира).
- Поднасят се с нарязан магданоз.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!