Защо да не излезем от класическата рамка, която ни поставя италианската кухня по отношение на пастата?
Предлагам ви да приготвим една нестандартна рецепта. Спагети с пиле, гъби, сметанов сос – до тук класика! Какво ще се получи, ако прибавим цели зърна от кафе… Любопитно!
Кафените зърна са високо абсорбиращи на аромати. Когато се сложат в сметаната, те извличат киселия й вкус, омекотяват вкуса й и придават интересен аромат.
За тази рецепта за спагети използвайте кафе с много арабики – те са ароматни кафета.
Ако асоциирате кафето по-скоро с десертите, разгледайте следните рецепти:
Вижте още как правилно да сварите спагетите.
Pin ItСпагети с пиле, гъби и кафе в сметанов сос

От 01/14/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 порции
Защо да не излезем от класическата рамка, която ни поставя италианската …
Необходими продукти
- 250-300 грама спагети сухи
- 2 кофички заквасена сметана 500 мл
- 1/1 ч.ч. кафени зърна от сорта арабика; Jordani Cafe BAR Espresso
- 300 грама пилешко филе от gърди
- 3 средно големи гъби
- 1 глава лук
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2-3 с.л. олио
Приготвяне
- Смесете сметаната и кафените зърна.
- Поставете на котлон и гответе докато заври.
- Отстранете от котлона и оставете да престои 3 часа, като разбърквате от време на време.
- След като престои, извадете зърната. Може да използвате цедка или гевгир.
- Запържете на средна температура ситно нарязания лук, гъби и месото до златисто. Добавя се черния пипер.
- Прибавете сметана и гответе докато се сгъсти леко (около 10 мин). Добавете сол на вкус.
- Спагетите пригответе според инструкциите на опаковката, като ги варите до степен ал денте.
- Можете да ги объркате добре със соса или да поднесете соса върху спагетите.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!