Рецептата за свински ребра в сладко-киселия сос най-често се отнася към китайската кухня. Аз обаче ще се отдалеча от техниките, използвани в азиатската кухня и ще запека ребрата в гювеч. Пекох ги около 5 часа, докато станаха толкова крехки, че месото само падаше от кокала. Зеленчуците, чесъна, който бях сложила в гювеча допълнително предадоха аромат на свинските ребра. След като свинското беше готово го извадих и намазах със сладко-кисел сос.
Не приготвяйте това ястие, ако искате изискана вечеря – ребърцата се хапват с ръце, което не е особено възпитано принципно, но свинските ребра са толкова вкусни, че когато се сервират на масата всеки забравя за обноските 🙂 Просто им се насладете!
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.
Вижте още:
Свински ребърца със сос Якитори
Шпикован свински джолан на фурна с пресни картофи
Pin It
Свински ребра в сладко-кисел сос

От 03/06/2013
Публикувано на :Рецептата за свински ребра в сладко-киселия сос най-често се отнася към …
Необходими продукти
- около 1 кг свински ребра
- 5-6 с.л. сладко-кисел сос
- 1 глава чесън
- 1-2 малки глави лук нарязани на едро
- 1-2 броя морков нарязани на шайби
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. зехтин
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Зеленчуците се слагат на дъното на гювеча. Главата чесън се слага цяла, без да се бели, като се отрязва отгоре, за да може да предаде по-богат аромат на ястието.
- Парчето свински ребра се намазняват леко, осоляват се и се поръсват с прясно смлян черен пипер.
- Ребрата се слагат в гювеча, прибавя се дафиновият лист и 1 кафяна чашка вода.
- Гювечът трябва да се сложи във фурната, още докато тя е студена.
- Ребрата се пекат около 5 часа на ниска температура (около 120 градуса).
- След като са готови, свинските ребра се изваждат внимателно (за да не падне месцето от кокалчетата). Намазват се със сладко-киселия сос и се сервират горещи.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!