divino.taste

На 17 и 18 ноември 2012 в Централния военен клуб в София ще се проведе второто издание на DiVino.Taste – форум на българското вино.

Както навсякъде и при виното трябва много четене, учене, експериментиране. За прохождащите в света на виното DiVino.Taste е едно много добро начало. А за професионалистите във винената сфера – поредна добра възможност за лична комуникация с виненото общество на България и останалите експерти. DiVino.Taste 2012 е за всички, които искат да създадат контакти с български винопроизводители, дистрибутори, хотелиери и ресторантски.

Любопитното е, че изложителите са изби, поканени лично от организаторите, а не както в други подобни формати, където всяка изба може да вземе участие. Всеки от изложителите има право да участва с максимум 7 вина, което прави колекция от около 200 от най-добрите български вина. Богатата гама от вина ще може да бъде дегустирана от всеки един от гостите на изложението.
Виненото събитие ще бъде съпътствано и от богата образователна програма – майсторски класове, лекции, както и за WiFo – (от wine & food) – първият форум за вино и храна у нас. В ролята посланик на доброто българско вино ще се превърне Вили Гълъбова, която ще проведе майсторски клас на тема „Познаваме ли местните български сортове“. Друга любопитна тема е за комбинирането на вино и тапас на Ефдосия Благоева. Друг любопитен лектор е Константинос Лазаракис, единственият Master of wines на Балканите, който  българските винолюбители видяха на първия балкански винен фестивал през лятото. Цялата програма на ДиВино 2012 можете да видите тук.
Организаторите на винения форум са хора, които се опитват да изградят винена култура у нас и стоят зад редица проекти, свързани с добрата храна и вино – сайтът http://www.divino.bg, Гурме пъблишинг – литература за храна и вино, списание Меню, кулинарно училище Меню и много други.
Аз имам честа да бъда официален блогър на събитието, за което благодаря на всички, които се грижат за организацията на DiVino и най-вече на приятелите от Roi Communications.
Ще се видим на DiVino, нали? Ако ме познаете там, обадете се и кажете едно „наздраве“.
Снимка: DiVino.Taste
Pin It
2 отговори
 1. Димо
  Димо says:

  Миналата година DiVino стартира изключително успешно. От тази година имам големи очаквания. Дано се оправдаят.

  Отговор
  • sheytanova
   sheytanova says:

   И аз се надявам, Димо! Организаторите са се постарали доста, програмата е изключително интересна – лекции, майсторски класове, дегустации, WiFo – форум за вино и храна! Интересно ще бъде 🙂

   Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *