Традиционната грузинска супа Харчо е много обичана от грузинците. Тя намира широка употреба в арменската кулинария и Кавказките кухни, които имат общ вкус. За нейното приготвяне не са необходими специални кулинарни умения. Необходими са три компонента, които не трябва да се заменят: говеждо месо, ядли и специален грузински сливов сос Ткемали. И не на последно място традиционната грузинска смес от подправки хмели-сунели. Без нея няма да се получи характерния грузински вкус и аромат на супата Харчо. След приготвяне на супата отнемаме тенджерата от котлона. Ако държим до край на грузинската традиция завиваме с кърпа тенджерата както е с капака и изчакваме 20-30 минути. Така ще се насладим на хармонията от неповторимия вкус и чудесен аромат на супата Харчо. Може да не е най-точната рецепта за класическата грузинска супа Харчо, но пък е много вкусна.
Някои казват, че в супата се слагат лешници, но аз лично използвах нарязани орехи и се получи много добре.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Грузинска супа Харчо

От 12/30/2013
Публикувано на :Традиционната грузинска супа Харчо е много обичана от грузинците. Тя …
Необходими продукти
- 600 грама говеждо месо
- 2-3 с.л. олио
- 1 голяма глава лук
- 1 к.ч. ориз
- 100 грама орехи или лешници, натрошени
- 1 ч.л. хмели сунели
- 2-3 скилидки чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- черен пипер на вкус
- няколко стръка магданоз
- сол на вкус
Приготвяне
- Месото се нарязва на малки кубчета и се слага да ври в 3 литра вода. Оставя се да ври около 1 час и 30 минути като се отпенва. След това нарязаният на ситно лук се задушава в загрятото олио. Прибавя се към него червения и черния пипер, сол. Разбърква се и веднага се изсипва към супата. Добавя с оризът и се оставя още около 10 минути да поври. След това се прибавя грузинската подправка хмели сунели и смлените орехи и се оставя да ври още 5-6 минути.
- След като супата е готова се прибавя счукания чесън. Супата се остава покрита с капак за около 10-15 минути преди да бъде сервирана, за да може да се ароматизира добре от подправките. Поднася се с нарязан магданоз.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!