След пълнените калмари със спанак, които всички в къщи много харесахме, реших да приготвя и калмари в доматен сос. Предимството на всяка една рецепта с калмари е, че се приготвя изключително бързо! Както в прочем се приготвят и редица рибни ястия.
Pin ItКалмари в доматен сос Recipe

От 07/20/2012
Публикувано на :След пълнените калмари със спанак, които всички в къщи много харесахме, …
Необходими продукти
- 3 домата настъргани
- 350 грама пресни калмари изчистени
- 1-2 скилидки чесън
- черн пипер
- магданоз нарязан на ситно, за поръсване
- сол
- 2-3 с.л. зехтин
Приготвяне
- В загрят тиган се слага зехтина и след като се затопли се прибавя чесънът.
- Добавят се настърганите домати, осоляват се. Бъркат се често. След като доматите се сгъстят се прибавят нарязаните на шайби калмари. Прибавя се и прясно смлян черен пипер.
- Ако калмарите са предварително бланширани се оставят за 2-3 минути най-много в доматения сос. Ако са пресни времето за топлинна обработка се увеличава двойно. Не гответе калмарите повече, отколкото е указано в рецептата, защото стават жилави.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Обещават да са много вкусни:)
Създала си много уютно и „вкусно“ местенце където ще се отбивам с удоволствие.
Поздрави и весело лято:)
Мерси, Леви! С тези отрупани пазари с плодове, определено ще е вкусно лятото! Усмивки! Виолета
изглеждат прекрасно! 🙂 такмо вчера си купих каламари! трябва да ги пробвам! 🙂
Супер, Злати! Сподели после резултата!