Дойде времето и на прасковите! Какво по-хубаво от десерт с праскови! Обичам праскови в най-разнообразни сладкиши и реших да експериментирам какво би се случило, ако сложа праскови в крем карамела. Имах качествени яйца от свободно отглеждани кокошки Хармоника, истинско прясно мляко и ароматни праскови! Всичко отиваше към крем карамел с праскови!
Тънкости при приготвяне на крем карамел
Има някои тънкости по отношение на приготвянето на крем карамел. На първо място са качествените продукти – това важи за всяка една рецепта. На друго обаче искам да ви заостря вниманието – а именно на приготвянето на карамела – печенето му на водна баня. За да се получи крем карамелът добре трябва да го печете на водна баня, като поставите шоличките (купичките за крем карамел) в тава, в която добавите гореща топла вода. Много е важно водата да е топла, защото в противен случай ако сложите студена вода отгоре крем карамелът ще се запече много, а вътрешността му няма да стегне добре, да се изпече. В същото време обаче трябва да внимавате водата да не заври.
И така, по-долу можете да намерите продуктите за крем карамела с праскови и начинът на приготвяне.
Вижте още:
Кокосов тапиока крем с печени дюли
Летен крем карамел с праскови

От 07/03/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 6-7 купички
Дойде времето и на прасковите! Какво по-хубаво от десерт с праскови! …
Необходими продукти
- 250 грама захар на кристали + още 120 - 150 за карамелизиране
- 7-8 яйца Хармоника
- 1 литър прясно мляко
- 1 голяма праскова или 2 малки
Приготвяне
- 120-150 грама захар се карамелизира в сух тиган като се добавя 1 с.л. вода.
- След това карамелът се разпределя във всички купички равномерно.
- Млякото се загрява леко, добавя се 250 грама захар към него и се бърка докато се разтопи.
- Прибавят се разбитите предварително с миксер яйца, като се темперират. Внимавайте млякото да не е прекалено горещо, за да не се пресекат яйцата.
- Нарязаната на парченца праскова се добавя към сместа и се разпределя в купичките.
- Пече се на водна баня в предварително загряна фурна (виж тънкостите за приготвяне на крем карамел по-горе). Температурата на фурната трябва да е умерена (около 120 градуса), за да не кипне водата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!