Обичате ли гъбена чорба? Ако обичате гъби в ястията, тази супа с гъби и мляко ще ви хареса. В рецептата за гъбената супа използвам различни видове гъби – консервирани гъби (гъбен микс на De Rit), сушена манатарка и пресни печурки.
Комбинацията от различните гъби придава изключително богат аромат и вкус на млечната супа с гъби. Ако сушената манатарка не е смляна, можете да я попарите в малко вода, да я нарежете на малки парченца и да я добавите към супата. Ако искате можете да замените пресните печурки с гъба кладница, например.
Вижте още:
Гъбен микс De Rit с гъби намеко
Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItМлечна супа с гъби

От 02/26/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Рецепта за млечна супа с микс от гъби, сушени манатарка и пресни печурки
Необходими продукти
- 1 буркан гъби микс (250 грама)
- 100 грама печурки
- 1 ч.л. сушена манатарка смляна
- сол на вкус
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- черен пипер по желание
- 1 литър прясно мляко
- 1 малка глава лук или 1/2 глава по-едър лук
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Зехтинът се загрява и лукът се задушава. Прибавя се черният пипер (по желание).
- Консервираните гъби се отцеждат, като сокът се запазва.
- Към лука се прибавят нарязаните на ситно гъби печурки. Разбърква се добре.
- След като лукът и печурките се задушат се добавя сушената манатарка и гъбите от гъбения микс (консервираните гъби).
- Сместа се разбърква, добавя се сол.
- Прибавят се млякото и соса от консервираните гъби и се бърка периодично около 6-7 минути докато супата се посгъсти.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!