Тази рецепта я свързвам с Коледа – постно ястие, ароматно, боб, чушки… За много хора тя е част от рецептурника на техните баби. Ако баба ви е наблизо, помолете я да ви приготви чушки с боб, когато ви попита „Какво искаш да сготвя днес?“. Ще я изненадате приятно. Ако обаче баба ви не е до вас, съживете спомените от детството и пригответе тази рецепта за пълнени камби с боб за вашето семейство.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пълнени червени чушки с ориз и кайма на фурна
Пълнени чушки с извара на фурна
Разядка с печени чушки и чесън
Pin It
Пълнени камби с боб

От 11/06/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 порции
Тази рецепта я свързвам с Коледа - постно ястие, ароматно, боб, чушки... За …
Необходими продукти
- 8-9 не много едри камби
- 1 глава лук
- 1 1/2 ч.ч. боб сварен или от консерва
- 1 едър домат обелен и нарязан на ситно
- 2-3 с.л. доматен концентрат
- 100 грама целина
- 1-2 моркова
- 2 скилидки чесън
- 2 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. девисил
- 1 с.л. магданоз пресен
- 1 ч.л. червен пипер сладък
- 1 щипка лют червен пипер в зехтин
- 1 щипка кимион
- пипер меланж на вкус
- сол на вкус
- 1 с.л. олио
Приготвяне
- Камбите се почистват от дръжките и семките.
- В загряното олио се запържват лукът и чесънът. Прибавят се морковите и целината докато омекнат. Ако решите да направите камбите с месце, добавете малко кайма.
- После се добавя сварения боб, доматите и доматения концентрат. Осолява се и се прибавя пипер меланж и останалите подправки. Оставя се на котлона докато сместа се редуцира.
- После камбите се пълнят и се запичат 20-25 минути на 180 градуса. По желание може да поднесете с кисело мляко.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
В твоята рецепта има ли кайма? Защото ми се вижда, че има.
Тази вечер ще ги пробвам и аз с чесново сосче
Митко, можеш да добавиш и кайма – прекрасно ще се получи! И аз така ги приготвям отвреме-навреме 🙂 Поздрави!