pasta_s_amarant_i_nahut_na_furna_s_domaten_sos

За първи път в кухнята ми влиза паста от амарант и нахут. Нямах очаквания, не знаех колко по-различна ще бъде тя от обикновената паста и за това реших да заложа на класически доматен сос. Оказа се, че вкусът на амаранта в пастата не е натрапчив. Когато използвате паста от амарант, в рецептите можете да използвате и други видове сос, но ако усещате аромата и вкуса за първи път, според мен заложете на доматения сос. Нахутът за много домакини у нас е по-познатата съставка, в сравнение с амаранта.

Амарантът е изключително полезен за сезона – на първо място се препоръчва за хора, които постят или се възстановяват след пост; подходящ е също за спортуващи и хора, които очакват дете.

Вижте още:

Съвети за варене на паста

Яхния от нахут

Сос за паста – домати с босилек

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Паста с амарант на фурна в доматен сос

pasta_s_amarant_i_nahut_na_furna_s_domaten_sos

От sheytanova Публикувано на : 03/28/2013

  • Брой / порции: 3 порции

За първи път в кухнята ми влиза паста от амарант и нахут. Нямах очаквания, …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Лукът и скилидката чесън се задушават в олиото. Прибавя се кайенският пипер, черният пипер, моркова.
  2. Добавят се консервираните домати (пасирани) , сол, захар и останалите подправки и се оставят на слаб огън, сосът да се сгъсти.
  3. След като доматеният сос стане гъст се добавя към сварената и отцедена паста и се прехвърля в съд за печене.
    pasta_s_amarant_i_nahut_v_domaten_sos
  4. Поръсва се с кашкавал и се пече около 25-30 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
    pasta_na_furna_s_kashkaval

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *