За първи път в кухнята ми влиза паста от амарант и нахут. Нямах очаквания, не знаех колко по-различна ще бъде тя от обикновената паста и за това реших да заложа на класически доматен сос. Оказа се, че вкусът на амаранта в пастата не е натрапчив. Когато използвате паста от амарант, в рецептите можете да използвате и други видове сос, но ако усещате аромата и вкуса за първи път, според мен заложете на доматения сос. Нахутът за много домакини у нас е по-познатата съставка, в сравнение с амаранта.
Амарантът е изключително полезен за сезона – на първо място се препоръчва за хора, които постят или се възстановяват след пост; подходящ е също за спортуващи и хора, които очакват дете.
Вижте още:
Сос за паста – домати с босилек
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItПаста с амарант на фурна в доматен сос

От 03/28/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
За първи път в кухнята ми влиза паста от амарант и нахут. Нямах очаквания, …
Необходими продукти
- 1 пакет паста с нахут и амарант (250 грама)
- 100 грама кашкавал настърган
- 1 малка глава лук нарязан на ситно
- 1 кг грама домати консервирани
- 1-2 с.л. олио Хармоника
- 1 малък морков настърган или настърган
- 1/2 ч.л. чесън на гранули
- 1 скилидка чесън нарязана на ситно
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. босилек
- 1 щипка кайенски пипер
- кашкавал за поръсване
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. сушена манатарка смляна
- сол на вкус
Приготвяне
- Лукът и скилидката чесън се задушават в олиото. Прибавя се кайенският пипер, черният пипер, моркова.
- Добавят се консервираните домати (пасирани) , сол, захар и останалите подправки и се оставят на слаб огън, сосът да се сгъсти.
- След като доматеният сос стане гъст се добавя към сварената и отцедена паста и се прехвърля в съд за печене.
- Поръсва се с кашкавал и се пече около 25-30 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!