Това предястие с пилешко е прекрасно начало за вашата вечеря с приятели. Ако пилешкото месо е сварено и накъсано предварително ще са ви необходими не повече от 15 минути да приготвите останалото. Можете да сварите пилето от предния ден и да го съхранявате в хладилник.
За летния вариант на тази рецепта с пиле, може да използвате пресни домати, но сега зимата аз слагам консервирани домати, които са предварително обелени. Ако случайно са цели – махам ципите им. Въобще не е трудно!
Подправката за домати, която е станала класика си е босилекът. Може също да добавите малко чубрица, магданоз и шарен пипер.
Ето още няколко предложения за пиле, което се комбинира с домати:
Пиле със сомак и белени домати
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItПилешки късчета с лук в доматен сос

От 01/30/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Това предястие с пилешко е прекрасно начало за вашата вечеря с приятели. …
Необходими продукти
- 1/2 пиле сварено и обезкостено
- 2 глави лук
- 1 1/2 ч.ч. доматено пюре
- 1-2 с.л. зехтин
- шарен пипер на вкус
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. босилек
- магданоз по желание
- сол на вкус
- 1 с.л. захар
Приготвяне
- Свареното пилешко месо се обезкостява и се накъсва на парчета.
- Лукът се нарязва на ситно и се задушава с сгорещения зехтин. Добавя се черният пипер и сол.
- След като месото леко се позапържи се добавя доматеното пюре с останалите подправки и захарта.
- Оставя се на котлона докато се сгъсти до желаната гъстота. Бърка се периодично.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Сега го започвам и след 15минути съм готова 🙂
Може ли вместо половин пиле да се използват само пилешки гърди?
Да, може 🙂