Водещото в тази рецепта е ароматът на арабската подправка заатар. Самата рецепта за хляба си е класическа – обогатено тесто с яйце – вода, мая, захар, сол и брашно + яйце. Това, което прави тези арабски питки атрактивни е заатар-ът и носещият се от него аромат на сумак.
Арабският хляб е изключително подходящ към всякакви видове крем супи, леки летни супи или просто да го потопите в така популярния в арабската кухня хумус или друг гъст сос.
В тази рецепта използвам прясна мая, но може да я замените и със суха мая.
Pin ItПлоскък арабски хляб със заатар Recipe

От 09/15/2012
Публикувано на :Водещото в тази рецепта е ароматът на арабската подправка заатар. Самата …
Необходими продукти
- 400 грама брашно
- 15 грама прясна мая
- 250 мл вода топличка
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 2 с.л. заатар
- 2 с.л. зехтин
- 1 средно голямо яйце
Приготвяне
- Маята се разтваря в 1 кафена чаша топличка вода, като в нея се добавя и захарта.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!