В българските кулинарни книги, супа с кайма май, че не можете да намерите. Популярна е рецептата за супа топчета. Но защо да не използвате каймата без да я правите на топчета. Използвайте зеленчуци според сезона, за по-богат аромат на супата и любимите си подправки. Вярвам, че сред най-подходящите подправки за магданоз, чубрица, целина, лук (може и сушен), риган.
Аз лично използвам само няколко капки мазнина за супата, защото мазнината от каймата, дори и телешка да използвате е достатъчна.
Pin ItСупа с кайма и зеленчуци Recipe

От 10/18/2012
Публикувано на :В българските кулинарни книги, супа с кайма май, че не можете да намерите. …
Необходими продукти
- 250 грама кайма
- 3 малки картофа нарязани на малки кубчета
- 1 зелена чушка нарязана на ситно
- 2 дребни моркова нарязани на ситно
- 1/2 стрък праз нарязан на кръгчета
- 150 грама гъби нарязани на дребно
- сол на вкус
- черен пипер прясно смлян, на вкус
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. целина сушена
- 1 ч.л. магданоз сух или 1 с.л. пресен
- 2-3 капки олио
- 1 литър зеленчуков бульон или вода
- 2-3 с.л. консервирани домати
Приготвяне
- Празът се задушава в няколко капки олио. Прибавя се и каймата и се разбърква с домакинска тел, докато каймата стане на трохи. Подсолява се и се прибавят черния пипер и сухите подправки.
- Добавя се водата и зеленчуците (без доматите).
- Вари се около 35 минути, докато картофите се сварят добре. Малко преди да се отнеме от котлона се прибавят доматите.
- Супата се консумира гореща.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!