За да постигните оптимален вкус на месото е добре преди това да го мариновате. Можете да мариновате месото с горчица, мащерка, риган, черен пипер и естрагон. Може просто да го полеете със соев сос и да го оставите в хладилник за няколко часа. Можете да експериментирате с маринатата, но аз сега ще ви представя една рецепта на Силвена. Хареса ми идеята, защото е нестандартна. Тук класическият за българската кухня лук се комбинира успешно с горчивия вкус на еспресото. И за разкош – ароматът на маринатата е подсилен от фъстъците. Плърността на маринатата идва благодарение на фъстъченото масло.
Снимки: С. Малева – личен архив
Pin ItМарината за пържоли с кафе и фъстъци Recipe

От 10/01/2012
Публикувано на :За да постигните оптимален вкус на месото е добре преди това да го …
Необходими продукти
- 2 с.л. фъстъци счукани
- 2 с.л. масло
- 1 средно голяма глава лук нарязан на ситно
- 4 скилидки чесън счукан
- 1 чаша сварено кафе Jordani Cafe Espresso
- 1/2 ч.ч. фъстъчено масло
- 2 с.л. бял оцет
- 2 с.л. сос Уорчестър
- сос
Приготвяне
- Фъстъците се запържват в маслото за около 20 секунди. Добавят се лукът и чесъна и се пържи още 1-2 минути.
- После се прибавят кафето, фъстъченото масло, белият оцет, сос Уорчесртър и сол на вкус.
- Пържолите се слагат в купа и маринатата се изсипва върху тях. Уверете се, че маринатата е попаднала върху всяко парче месо.
- Пържолите е добре да престоят 6-8 часа в хладилник.
- Пържолите се пекат върху загрят грил на средно висока температура до желаната степен на изпочане.
- Поднасят се с гарнитура по желание.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!