За тази рецепта за свински врат на тиган винаги използвам свинско месо без кост. Опитът ми показва, че когато пека месо с кост на тиган, то не се изпича особено равномерно. Винаги около костта е недопечено. За сметка на това, когато пека месото във фурната, предпочитам месото да е с кост, защото особено около костта става божествено вкусно.
Затова помолете месарят в близката месарница да ви подбере две парчета свински врат без кост. Окрехкотявам свинското с окрехкотител за месо, но ако не разполагате с такъв, можете да поръсите свинския врат с черен пипер и соев сос Kikkoman и да втриете подправките с пръсти. След това да го обвиете със стреч домакинско фолио и да го начукате с домакински чук.
За гарнитура използвах лук, който също запекох на оребрения тиган и лютеница от тиквички, която купих от руския магазин „Берьозка“.
Харесайте старницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItСвински врат със соев сос на тиган

От 02/06/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
За тази рецепта за свински врат на тиган винаги използвам свинско месо …
Необходими продукти
- свински врат 2 пържоли
- 1 с.л. соев сос Кикоман
- черен пипер на вкус
- сол по желание
- 1 едра глава лук
- 150 грама лютеница от тиквички
Приготвяне
- Свинското месо се поръсва с черен пипер и соев сос и подправките се втриват с пръсти. По желание може да се прибави и сол, но соевият сос по принцип е достатъчно солен.
- Месото се покрива с домакинско фолио и се окрехкотява с домакински чук.
- Пече се на оребрен тиган от двете страни.
- Лукът се нарязва на шайби и се пече също върху тигана.
- Свиснкият врат се поднася с няколко лъжички лютеница от тиквички и лучени кръгчета.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!