Агнешко за Великден си остава една от традиционните рецепти за празника. Ако не искате да изневерявате на традициите, тази рецепта за агнешко със спанак и сирене си е класическа, наред с агнешкото с ориз и спанак.
По принцип обожавам да използвам много подправки, когато готвя, но в тази рецепта за агнешко за Великден съм се ограничила само до сол, черен пипер и копър и магданоз при спанака.
Ако сте избрали хубаво месо то ще предаде невероятен аромат на агнешкото за Великден. А и спанакът ще помогне за това.
Идеята за фолиото около краищата на котлетите съм я заимствала от един турски ресторант в центъра на София, където сервират агнешките котлети с ориз и зеленчуци на скара. Което показва, че не трябва да ограничавате агнешкото на трапезата си само до Гергьовден и Великден.
Вижте още:
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItАгнешки котлети със спанак и сирене

От 04/14/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 порции
Агнешко за Великден си остава една от традиционните рецепти за празника. …
Необходими продукти
- 800 грама агнешки котлети
- 1 ч.ч. ориз
- 700 грама спанак пресен
- 1 глава лук
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 150 грама сирене
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. копър нарязан на ситно
- 2 с.л. магданоз нарязан на ситно
- черен пипер на вкус
- сол на вкус (проверете колко е солено сиренето)
Приготвяне
- Котлетите се осоляват, поръсват се с черен пипер и се смесват със стария лук. Оставят се да поемат аромата на лука поне 2 часа, може и да престоят цяла нощ в хладилника.
- Спанакът се измива добре и се слага във вряща вода да се бланшира.
След като се извади се накълцва на дребно и се обърква с натрошеното сирене.
- В тиган се сипва половин ч.ч. прясно мляко и се изсипва спанака. Добавят се 2 пресирани скилидки чесън, копър, магданоз и черен пипер. По желание сол (проверете колко е солено сиренето).
- Бърка се периодично докато млякото се редуцира.
- Ако сте приготвили Великденска пита, можете да оставите спанака с малко сосче, за да може да се топи.
- В крайчетета на котлетите месото се изрязва (около 2-3 см) и се овива с фолио.
Пекат се на грилиран тиган или барбекю.
- Котлетите се сервират заедно с фолиото, за да може човекът, който ги хапва, да не се изцапа.
- Поднасят се върху спанака топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!