Гръцкото сувлаки е много подобно на българските шишчета. В случая за агнешкото сувлаки е използвано агнешко месо (филе), но в повечето случаи може да се приготви както от агнешка плешка, така и от агнешки бутче. Месото, което аз използвах за рецептата за агнешко сувлаки беше изключително крехко и за това не съм го мариновала и окрехкотявала предварително. Единственото, което направих е след като нарязах агнешкото месо за сувлакито на кубчета (като за шишчета) го поръсих със сол, черен пипер прясно изцеден сок от лимон и съвсем малко зехтин.
Най-често в Гърция сувлаки се приготвя от свинско, пилешко и агнешко месо. Някои приготвят и сувлаки от риба. За любите на агнешкото месо обаче този вариант е много подходящ.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Агнешко сувлаки със зелена салата

От 03/11/2014
Публикувано на :- Брой / порции: za 4 порции
Гръцкото сувлаки е много подобно на българските шишчета. В случая за …
Необходими продукти
- около 800 грама агнешко месо обезкостено
- риган за поръсване
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 с.л. зехтин
- 1-2 скилидки чесън по желание
- 1/2 лимон
Приготвяне
- Агнешкото месо се нарязва на кубчета като за шишчета.
- Посолява се, прибавя се черен пипер, лимонов сок и зехтин. Разбърква се добре.
- Агнешкото месо се нанизва на шишчета и се пече на грил или на оребрен тиган.
- Изпеченото сувлаки се поръсва с риган и се поднася със зелена салата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!