Коледа наближава и е крайно време да подготвим коледните медени сладки. Колкото по-дълго време престояват, толкова по-хубави стават според мен. Дали ще ги декорирате или не – това оставам на вас. Аз лично тази зима не съм декорираа коледните меденки – хапваме ги така – хрупкави, ароматни… отвсякъде коледни 🙂 Много важно за тази рецепта за коледни медени сладки е медът да не бъде захаросан. Трябва да бъде в течна форма.
Вижте как можете да декорирахте коледните меденки под формата на коледни елхи.
Ароматите на канела, джинджифил, анасон, карамфил са сред най-коледните подправки. В комбинация с меда се задава една обещаваща рецепта за коледни меденки – не мислите ли 🙂
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Коледен десерт – Дядо Коледа сладкишчета
Коледни медени сладки

От 12/17/2013
Публикувано на :Коледа наближава и е крайно време да подготвим коледните медени сладки. …
Необходими продукти
- 1 пакетче масло 125 грама, на стайна температура
- 1/2 ч.ч. мед Хармоника
- 1/2 ч.ч. захар кафява
- 1 яйце Хармоника
- 2 1/2 ч.ч. брашно може половината да е ръжено или пълнозърнесто
- 1 ч.л. хлебна сода
- 2 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. анасон млян
- 1/2 ч.л. карамфил млян
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 2 с.л. вода ледено студена
Приготвяне
- Маслото се разбива заедно със захарта, меда и яйцето.
- Сухите съставки - брашното и подправките, заедно със содата се смесват и се прибавят на няколко пъти към сместа с маслото. Добавя се и по малко вода.
- Замесва се тесто, което се оставя за около 20 - 30 минути в хладилник.
- Тестото се разточва с дебелина 4-5 мм и се нарязва с формички.
- Сладките се поставят в тава с хартия за печене и се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса. В зависимост от големината на сладките и дебелината им се пекат между 6 и 12 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!