Изчистеният и семпъл вкус на рибата , макар да допада на много хора самостоятелно, смятам, че компанията на медената горчица му допада много. В Америка продаваха готова медена горчица и беше един от любимите ми сосове. Сега обаче аз реших да си приготвя соса сама като смесих мед, дижонска горчица и горчица на зърна. Добавих и няколко капки соев сос. Приготвянето на пъстървата отнема само около 30 минути и опитът определено си заслужава времето, така че опитайте рецептата!
Идеята за салатата я имам от моя читателка на блога, която ми даде рецептата. Нейна приятелка туркиня приготвя картофената салата със сомак, лимонов сок, зехтин и праз. Аз замених праза със стар лук и ето какво се получи!
Ако сте се спрели на комбинация пъстърва и картофи ето още една идея как да приготвите рибата.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Пъстърва с орехи и печени домати
Медена сьомга с пармезанови аспержи
Pin ItПъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук

От 11/14/2012
Публикувано на :Изчистеният и семпъл вкус на рибата , макар да допада на много хора …
Необходими продукти
- 2 пъстърви
- 500 грама картофи стари, сварени
- 1 едра глава лук стар, нарязан на полумесеци
- 1 ч.л. сомак
- сокът на 1/2 лимон
- 2 с.л. зехтин
- сол на вкус
- 1 щипка шарен пипер прясно смлян
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. гочица на зърна
- 1 с.л. дижонска горчица
- няколко капки соев сос
Приготвяне
- Пъстървите се почистват добре, осоляват се и се поръсват с черен (или шарен) пипер. Слагат се в тавичка с незалепващо покритие в загряна фурна за около 30 минути.
- През това време двата вида горчица се смесва с меда и соевия сос. 6-7 минути преди рибата да се извади от фурната се намазва с медено-горчичния сос.
- Сварените, обелени и нарязани на кубчета картофи се смесват с лука (добре е да го намачкате с ръце с малко сол), сумака, зехтина и лимоновия сок. Добавят се сол и шарен пипер на вкус. Салатата се обърква добре.
- Рибата се поднася топла със салатата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!