Няма нищо необичайно в тази рецепта – един от десетките варианти на рецепти за скумрия на фурна. Тъй като сега е сезонът на зеленините, аз реших да напълня скумрията с див чесън, лимони у домати. Съответно я сервирах и върху прясно листо див чесън.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пъстърва с майонеза и пресни картофи
Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук
Пъстърва с орехи и печени домати
Скумрия с див чесън на фурна

От 05/17/2012
Публикувано на :Няма нищо необичайно в тази рецепта - един от десетките варианти на …
Необходими продукти
- 2 броя скумрия изчистена, без глави
- 10-12 листа див чесън
- 1 лимон
- 2 скилидки чесън
- 150 мл. доматено пюре
- сол
Приготвяне
- Листата див чесън се измиват добре. Скумрията се почиства.
- Лимонът се разрязва на две и се нарязва на тънки филийки. Скумриите се осоляват
Всяка скумрия се пълни с по 2 листа див лук, лимони
- Във всяка от скумриите се слага по една скилидка чесън, нарязана на парчета.
- Всяка скумрия се пълни с по 2 листа див лук и лимони.
- Поставят се лимонените резенчета и по 1 (може и 2) листа от дивия чесън.
- Прибавете и по 3-4 лъжици доматено пюре.
- Оставете скумриите в предварително намазнена тавичка, с малко вода и останалото доматено пюре. Пече се в умерена фурна до готовност.
- Поднася се върху пресни листа див чесън с подходящо вино.
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Easy
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Trackbacks & Pingbacks
[…] Необходими продукти за 2 порции: 2 броя скумрия 1 лимон 2 скилидки чесън 150 мл. доматено пюре сол Начинът на приготвяне на скумрията можете да намерите тук. […]
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!