Обичам да пиша за заведенията, които ми харесват, но не винаги имам време да го правя. За К.Е.В.А. се каня да пиша отдавна, но все отлагах, защото си мисля, че всички знаете колко е приятно там и какви вкусотии предлагат. Оказа се обаче, че имам много приятели, които не са ходили никога в КЕВА и за това след последното ни похапване Клуба за естетическо възпитание на артиста (ето от къде едва К.Е.В.А.) реших да ви споделя моите впечатления за това софийско заведение.

кева

За мен това, което отличава КЕВА от всички останали софийски заведения е кухнята. Тук можете да се насладите на изключително апетитна българска кухня без да виждате битовите покривки и съдове, керамични чаши за вино и стени украсени с носии, точилни, рачела и т.нат. Нищо против механите, балканските кръчми и т.нат. просто искам да кажа, че в К.Е.В.А. българската храна е поднесена по един по-елегантен начин. И нещо особено важно – всичко това е на разумни цени. Менюто е от любимите ми – стегнати, сбити и изчерпателни – 2 странички и готово! Предлагат се около 20 вида бяло, червено вино и розе; също така бира, твърд алкохол…

За да разберете кое от всичките меса на скара в КЕБА ви харесва навярно е добре да започнете с една мешана скара.

мешана-скара-кева

 

Друг добър вариант е някое от предястията или аламинутите, особено, ако не искате да залагате на „тежки меса“. Можете да избирате между омлет, миш-маш, паниран кашкавал, яйца по панагюрски, балкански кашкавал пане и още много други. 

Ние последния път за предястие си избрахме патладжан със сирене.

патладжан-със-сирене

Макар да сме опитвали доста неща от менюто на КЕВА, любими с Деан са ни маринованите свински ребра с картофи и зелена салата. Обикновено ги хапваме с бира, но съдейки по снимките ни от зимата – тогава сме наблягали повече на червеното вино.

кева-ребра

Заслужава си да опитате и някои от десертите – баклава, торта КЕВА, торта с моркови или просто плодове според сезона.

Атмосферата е изключително приятна, предразполагаща и ненатрапчива – както вътре, така и навън в градината. Моите впечатления са, че когато времето е хубаво навън никога няма места (или поне при мен така се е случвало) и за това е добре да си направите резервация предварително.

кева-вътре

 

Обслужването също е изключително добро. С една дума казано – опитайте и вие! Надявам се да ви хареса! Много лесно може да намерите КЕВА – като тръгнете от площад Славейков по Раковска по посока Военния клуб, КЕВА ще ви се падне от лявата страна (едно малко тунелче, близо до Била).

Точният адрес на К.Е.В.А. е ул. Г.С.Раковски 114. Телефон за резервации – 087 731 3233.

Вижте още:

Чинечита

Ракия бар Ракета

Ресторант Хеброс – Пловдив

Старосел – по винените стъпки на траките

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *