В това ястие можете да комбинирате различни морски дарове – както от Черно море, така и от Средиземноморието и Северните държави. Аз заложих на скариди, черноморски миди и рулца от раци. По желание може да се сложат калмари, парченца риба, раци, лобстър.
Сварете пастата в подходяща тенджера и спазвайте съветите на мерудия.бг за варене на паста, за да постигнете максимално добри резултати.
Ако сте любител на рецептите с морски и речни дарове, посетете секцията за рибни предястия и основни ястия с риба и морски дарове.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Вижте още:
Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти
Спагети с пиле, гъби и кафе в сметанов сос
Спагети със свинско рагу и чери домати
Паста с морски дарове

От 07/31/2012
Публикувано на :В това ястие можете да комбинирате различни морски дарове - както от …
Необходими продукти
- 400 грама суха паста
- 750 грама миди с черупките
- 250 грама рулца от раци замразени
- 450 грама скариди почистени
- 4-5 скариди непочистени
- 350 грама доматено пюре
- 1/2 ч.л. босилек
- сол
- 8-10 зърна бял пипер
- 1 дафинов лист
Приготвяне
- Мидите се изсипват от 15-20 см височина върху кухненския плот и тези, които не затворчт черупките си се изхвърлят. След това се изчистват добре под течаща вода с помощта на четка. Махват се брадите им.
- В загрята тенджера с 1/2 - 1 ч.ч. вода се изсипват мидите и се поставят захлюпени на силен огън докато разтворят черупките си. Тези с неотворените черупки се изхвърлят.
- В незалепващ тиган се загрява 3-4 с.л. зехтин, в който се добавят 8-10 зърна бял пипер и 1 листо скъсано на 3 дафинов лист. Скаридите се изсипват в тигана и се посоляват. Разбъркват се и се готвят около 2-3 минути.
- Към тях се прибавят мидите и ако е останал някакъв сос от тях, като се проверява за пясък. Ако има пясък - се изхвърля.
- Към сместа се прибавя доматеното пюре и се разбърква добре. Оставя се да къкри около 5-6 минути. Прибавят се предваритено размразените и нарязани на кубчета рачешки рулца.
- През това време се сварява пастата според указанията на опаковката, отцежда се и се прибавя към соса с моркси дарове.
- Разбърква се добре. Пастата с моркси дарове се поднася топла с подходящо охладено вино.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!