Има два деликантни момента при приготвянето на пастата – варенето на пастата и соса за пастата. За варенето на пастата и за тенджерата за спагети и за друг вид паста, която е добре да използвате вече съм писала. Ето линка.
Имам и няколко идеи за сосове за паста:
Днес ще ви покажа и още един, който е доста богат и е на доматена основа. А след като сварим пастата и приготвим соса, ще ги смесим, ще поръсим добре с пармезан и ще метнем да се запекат на фурна.
Pin ItПене с богат доматен сос на фурна

От 11/05/2012
Публикувано на :Има два деликантни момента при приготвянето на пастата - варенето на …
Необходими продукти
- 250 грама паста суха, например пене
- 450 грама домати обелени и нарязани на кубчета
- 1-2 скилидки чесън
- 1-2 листа босилек или 1 ч.л. сух босилек
- пипер меланж на вкус
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. чубрица макар да не е типична подправка за италианската кухня, ароматът й е прекрасен
- 2-3 с.л. зехтин
- сол на вкус
- 100 грама пармезан за поръсване
Приготвяне
- Тенджерата се затопля и се слага зехтинът да се сгорещи. Слага се чесънът, за да се ароматизира зехтина. Прибавят се доматите и сухите подправки (риган, чубрица и ако използвате сух босилек).
- Сосът се оставя да къкри около половин час, като периодично се разбърква. Накрая се прибавя сол, пипер меланж и босилек (ако е пресен)
- Пастата се сварява до степен ал денте, прецежда се и се обърква добре със соса. После се прехвърля в тавичка за печене и се поръсва обилно с пармезан.
- Пече се около 20 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!